Lakutäytekakku | Kouvolan Lakritsi

Lakutäytekakku | Kouvolan Lakritsi

Äitienpäivä lähestyy! Pitääkö äiti lakuista? Entä kakuista? Leivo ihana lakutäytekakku, joka saa herkullisen tvistin uudesta Arctic Blue Laku -likööristä. Kuumentaessasi alkoholi palaa pois, joten voit tarjota kakkua myös lapsille!

Ainekset (12 annosta)

Kakkupohja:
4 isoa kananmuna
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
nokare voita tai rypsiöljyä
1 dl korppujauhoja

Kostutus:
2 dl maustettua kivennäisvettä, sitruunalimonadia tai vaaleaa mehua

Täyte:
400 g mansikkahilloa
+
7 liivatelehteä + vettä
5 dl vispikermaa
400 g appelsiinituorejuustoa tai muuta maustettua makeaa tuorejuustoa
(1/2 appelsiinin raastettua kuorta)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2–3 rkl Kouvolan Lakritsin lakritsijauhetta
1 dl Arctic Blue Laku -likööriä

Koristeluun:
2 ½ dl vispikermaa tai kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g Kouvolan Lakritsin lakritsipaloja
Muutama tuore mansikka
Kouvolan Lakritsin lakritsijauhetta
(appelsiinin kuoriraastetta)

 

Ohje

Valmista kakkupohja:

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.
  • Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan.
  • Paista kakkua 150–175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
  • Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan vaakatasossa.
  • Kostuta pohjat kasausvaiheessa kivennäisvedellä, sitruunalimonadilla tai vaalealla mehulla.

Valmista täyte:

  • Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen.
  • Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto (ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta), sokeri, vaniljasokeri ja lakritsijauhe.
  • Tarkista maku.
  • Kuumenna Arctic Blue Laku -likööri mikroaaltouunissa noin minuutin ajan kiehumispisteeseen.
  • Purista joukkoon vedessä pehmenneet liivatelehdet ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
  • Kaada seos täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kokoa kakku:

  • Vuoraa paistovuoka kahdella kelmun palasella tai pohja leivinpaperilla.
  • Laita vuokaan takaisin kakun kansiosa ylösalaisin, kostuta ja kaada puolet täytteestä vuokaan.
  • Toista ja laita lopuksi pinnalle kakun pohjaosa ylösalaisin. Kostuta.
  • Suojaa kakku kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Kumoa kakku tarjoiluvadille.
  • Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Laita kerma kakun pinnalle keoksi ja laita päälle lakupaloja, mansikoita ja lakritsijauhetta. Raasta pinnalle halutessasi appelsiinin kuoriraastetta.
  • Tarjoa!


Reseptin laatinut Hellapoliisi.

 

Back to blog

The world's sweetest online shop

Order freshly-made liquorice and other treats easily from our online shop!