Gå till huvudinnehållet

Lakritsi-Britatorttu | Kouvolan Lakritsi

Lakritsi-Britatorttu

Lakritsinen Britatorttu on ihastuttava leivonnainen mihin tahansa herkkuhetkeen. Kouvolan Lakritsi myy Lakritsikastiketta ja Lakritsi-kinuskikastiketta, joista molemmat sopivat tähän leivonnaiseen. Ripottele päälle runsaasti ihanan tuoreita Kouvolan Lakritsipaloja

Lakritsi-Britatorttu
10-12 annosta

  • 150 g voita
  • 1 ½ dl sokeria
  • 4 kananmunankeltuaista
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl maitoa
Marenki:
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2 sokeria
Täyte:


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunankeltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Vatkaa sen verran, että taikina on tasainen.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taikinakerros on ohut, mutta riittää kyllä uunipellilliseen.

Valmista sitten marenki. Vaahdota kananmunanvalkuaiset kulhossa kuohkeaksi ja vatkaa joukkoon sokeri vähän kerrallaan, kunnes marenki on kauniin valkoinen ja kestävä. Levitä marenki torttulevylle. Paista 175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 25-30 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon Mascarponejuusto, vaniljasokeri ja Lakritsi-kinuskikastike tai Lakritsikastike.

Tarkista maku. Leikkaa jäähtynyt torttulevy kahteen tai neljään osaan ja kokoa siten, että voit levittää täytettä jokaisen kerroksen päälle. Ripottele täytteen päälle Kouvolan Lakritsipaloja.

Valuta päälle vielä Lakritsi-kinuskikastiketta tai Lakritsikastiketta.

Reseptin laatinut: Hellapoliisi

Jatka lukemista

Saunalaku-shotti | Drinkkireseptit à la Kouvolan Lakritsi

Saunalaku-shotti | Drinkkireseptit à la Kouvolan Lakritsi

Lakritsi-kaurakeksit | Kouvolan Lakritsi

Lakritsi-kaurakeksit | Kouvolan Lakritsi

Lakritsi-bostonkakku

Lakritsi-bostonkakku | Kouvolan Lakritsi