Kuka muistaa vielä nostalgisen appelsiiniriisin? Nyt tämä klassikkoherkku tuunataan tähän päivään lakritsikastikkeella! Lakritsi-appelsiiniriisi on kätevä valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin odottamaan yhteistä herkkuhetkeä. Tämä helppo ja nopea jälkiruoka sopii mainiosta myös joulupöytään!
Ainekset (4–6 annosta)
2 ½ kuohukermaa
300 g valmista riisipuuroa
1 tl vaniljasokeria
1–2 appelsiinia
½ dl sokeria
1 dl Kouvolan Lakritsin lakritsikastiketta
Koristeluun
Appelsiinilohkot
Kouvolan Lakritsin lakritsipaloja
Ohje
- Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon riisipuuro ja vaniljasokeri.
- Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi paloiksi ja sekoita joukkoon.
- Mausta seos sokerilla.
- Jaa seos kahteen osaan ja mausta toinen lakritsikastikkeella.
- Jaa seokset kerroksittain tarjoilukulhoihin.
- Koristele appelsiinipaloilla ja lakritsikastikkeelle.
- Tarjoa kylmänä.
Reseptin laatinut: Hellapoliisi
Kouvolan Lakritsin makea verkkokauppa
Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta tilaat kätevästi lakritsit ja muut oheistuotteet koko perheelle.