Samettisen pehmeä lime pie muuttuu taivaalliseksi superherkuksi, kun valutat pinnalle Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta. Voitko olla kokeilematta?
Lakritsi-lime pie
8-10 annosta
Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
4 kananmunakeltuaista
1 limen kuori raastettuna
3-4 limen puristettu mehu
1 prk (n. 400 g) makeutettua kondensoitua maitoa
Pinnalle:
Kouvolan Lakritsi Lakristikastiketta
Lisäksi:
1 dl kuohukermaa tai vispikermaa
1 rkl sokeria
ripaus vaniljasokeria
Kouvolan Lakritsi Lakritsipaloja
Laita Digestive-keksit ja sulatettu voi tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22-24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia.
Sekoita kulhossa kananmunankeltuaiset, hyvin pestyn limen raastettu kuori, limenmehu ja makeutettu kondensoitu maito keskenään. Kaada seos vuokaan ja jatka kypsennystä vielä 15-20 minuuttia tai kunnes pinta alkaa hyytyä. Jäähdytä ja valuta päälle lakritsikastiketta.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
Reseptin laatinut: Hellapoliisi.fi