Pidätkö sillistä? Entäpä lakritsista? Siinä tapauksessa tämä joulun hauskin kalaresepti on juuri sinulle! Voit käyttää reseptissä vaihtoehtoisesti myös vain lakritsijauhetta tai lakritsikastiketta. Mikäli käytät molempia, lisää varoen lakritsijauhetta, sillä kala on itsessään jo suolaista, joten pieni määrä lakritsijauhetta riittää. Lakritsikastike antaa pienen kivan makeuden ja hauskan värin. Lakritsisilli on mainio myös syötäväksi lahjaksi!
Valmistus
Aktiivinen valmistusaika 10 minuuttia
Kokonaisvalmistusaika 2 h 10 min
Ainekset (6 annosta)
150 g matjessilliä fileenä
½ dl sinappia
½ dl Kouvolan Lakritsin lakritsikastiketta
1 tl Kouvolan Lakritsin lakritsijauhetta
200 g ranskankermaa
2 tl etikkaa
½ dl rypsiöljyä
Ohje
Huuhtele matjessilli tarvittaessa ja kuivaa kalafileet talouspaperilla.
Leikkaa sopiviksi suupaloiksi.
Laita sinappi, lakritsikastike, lakritsijauhe, ranskankerma, etikka ja rypsiöljy kulhoon ja sekoita. Lisää kalapalat ja anna maustua muutama tunti tai yön yli kelmulla suojattuna.
Tarjoa lakritsi-sinappisilli vaikka joulun kalapöydässä.
Reseptin laatinut: Hellapoliisi
Kouvolan Lakritsin makea verkkokauppa
Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta tilaat kätevästi lakritsit ja muut oheistuotteet koko perheelle. Muista myös joulun makeimmat joululahjat!