Pidätkö sillistä? Entäpä lakritsista? Siinä tapauksessa tämä joulun hauskin kalaresepti on juuri sinulle! Voit käyttää reseptissä vaihtoehtoisesti myös vain lakritsijauhetta tai lakritsikastiketta. Mikäli käytät molempia, lisää varoen lakritsijauhetta, sillä kala on itsessään jo suolaista, joten pieni määrä lakritsijauhetta riittää. Lakritsikastike antaa pienen kivan makeuden ja hauskan värin. Lakritsisilli on mainio myös syötäväksi lahjaksi!
Valmistus
Aktiivinen valmistusaika 10 minuuttia
Kokonaisvalmistusaika 2 h 10 min
Ainekset (6 annosta)
150 g matjessilliä fileenä
½ dl sinappia
½ dl Kouvolan Lakritsin lakritsikastiketta
1 tl Kouvolan Lakritsin lakritsijauhetta
200 g ranskankermaa
2 tl etikkaa
½ dl rypsiöljyä
Ohje
Laita kerma kattilaan ja lisää joukkoon lakritsikastike.
Kuumenna kiehumispisteeseen.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
Laita keltuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri ja vaahdota. (Käytä valkuaiset johonkin muuhun, vaikkapa marenkeihin.)
Valuta kerma-lakritsiseos vaahdon joukkoon ja sekoita käsivispilällä tai nuolijalla.
Laita uuninkestävät pienet annoskulhot reunalliseen uunivuokaan ja valuta seos siivilän läpi kulhoihin.
Laske vuokaan varovasti kiehuvaa vettä siten, että vuon reunat peittyvät kiehuvalla vedellä.
Laita vuoka 150 asteiseen uuniin keskiritilätasolle ja kypsennä vesihauteessa 30-45 minuuttia. Jäähdytä ja laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
Ripottele pinnalle sokeria ja paahda rapeaksi kaasupolttimolla.
Voit ripotella annosten päälle lakritsijauhetta ja koristella lakritsipaloilla.
Tarjoa kylmänä.
Reseptin laatinut: Hellapoliisi
Kouvolan Lakritsin makea verkkokauppa
Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta tilaat kätevästi lakritsit ja muut oheistuotteet koko perheelle. Muista myös joulun makeimmat joululahjat!