Jälkkäreiden klassikko, samettinen Crème Brûlée, sai lakritsaisen vivahteen. Tätä herkkua et halua jättää välistä! Todellinen lakufani ripottelee vielä päälle lakritsijauhetta ja tarjoaa kyytipoikana uunituoreita lakritsipaloja.
Valmistus
Aktiivinen valmistusaika 10 minuuttia
Kokonaisvalmistusaika 2,5–3 tuntia
Ainekset (6 annosta)
4 dl kuohukermaa
1 dl Kouvolan Lakritsin Lakritsikastiketta
4 kananmunankeltuaista
1 dl sokeria
Pinnalle:
3 rkl sokeria
Lisäksi:
Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
Kouvolan Lakritsi Lakritsipaloja
Ohje
Laita kerma kattilaan ja lisää joukkoon lakritsikastike.
Kuumenna kiehumispisteeseen.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
Laita keltuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri ja vaahdota. (Käytä valkuaiset johonkin muuhun, vaikkapa marenkeihin.)
Valuta kerma-lakritsiseos vaahdon joukkoon ja sekoita käsivispilällä tai nuolijalla.
Laita uuninkestävät pienet annoskulhot reunalliseen uunivuokaan ja valuta seos siivilän läpi kulhoihin.
Laske vuokaan varovasti kiehuvaa vettä siten, että vuon reunat peittyvät kiehuvalla vedellä.
Laita vuoka 150 asteiseen uuniin keskiritilätasolle ja kypsennä vesihauteessa 30-45 minuuttia. Jäähdytä ja laita jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
Ripottele pinnalle sokeria ja paahda rapeaksi kaasupolttimolla.
Voit ripotella annosten päälle lakritsijauhetta ja koristella lakritsipaloilla.
Tarjoa kylmänä.
Reseptin laatinut: Hellapoliisi
Kouvolan Lakritsin makea verkkokauppa
Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta tilaat kätevästi lakritsit ja muut oheistuotteet koko perheelle. Muista myös joulun makeimmat joululahjat!