Tässä makean hapokkaassa jälkiruoassa maistuvat lakritsi ja kinuski. Mikä mahtava makukombo!
Tiesitkö, että Kouvolan Lakritsin lakritsikastike on gluteenitonta ja laktoositonta?
Ainekset (4 annosta)
1 l kivettömiä luumuja tai kriikunoita
1 tl Kouvolan Lakritsin lakritsijauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kuorrute:
100 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
2 tl Kouvolan Lakritsin lakritsijauhetta
Lisäksi:
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Kouvolan Lakritsin lakritsi-kinuskikastiketta
Ohje
- Huuhtele luumut tai kriikunat ja poista siemenet.
- Laita ainekset uunivuokaan ja ripottele pinnalle lakritsijauhetta ja vaniljasokeria.
- Nypi voi tai margariini, sokeri, kaurahiutaleet ja lakritsijauhe keskenään ja levitä luumujen tai kriikunoiden päälle.
- Laita 200 asteiseen uuniin noin 15–20 minuutiksi tai kunnes pinta on kauniin värinen.
- Tarjoa seuraksi vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja lakritsi-kinuskikastiketta.
Reseptin laatinut: Hellapoliisi
Kouvolan Lakritsin makea verkkokauppa
Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta tilaat kätevästi lakritsit ja muut oheistuotteet koko perheelle.