Upean mehevä saaristolaisleipä on erinomainen tarjottava vaikkapa kalakeiton seurana. Mausta leipä vaihteeksi lakritsijauheella. Valmista kerralla useampi leipä ja vie vaikka tuliaiseksi ystävälle!
Lakritsinen saaristolaisleipä
Ainekset (2 leipää)
1/2 l piimää
50 g hiivaa
1 1/2 dl tummaa siirappia
5 rkl Kouvolan Lakritsin Lakritsijauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 dl kaljamaltaita
1 1/2 dl vehnäleseitä
1 1/2 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1/2 dl vettä
2 rkl tummaa siirappia
1 rkl Kouvolan Lakritsin Lakritsijauhetta
Ohje
Lämmitä piimä kulhossa kädenlämpöiseksi.
Murenna joukkoon hiiva.
Lisää tumma siirappi, lakritsijauhe, suola, kaljamaltaat, vehnäleseet, ruisjauhot ja
vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina leivinpaperilla vuorattuihin kakkuvuokiin.
Peitä ja kohota noin tunti.
Paista 175 asteessa 1–2 tuntia.
Anna leipien levätä vuoissa noin tunti.
Sekoita voitelua varten vesi, tumma siirappi ja lakritsijauhe.
Voitele leivät seoksella.
Leivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä.
Säilytä leivät kelmuihin käärittyinä jääkaapissa.
Reseptin laatinut: Hellapoliisi
Kouvolan Lakritsin makea verkkokauppa
Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta tilaat kätevästi lakritsit ja muut oheistuotteet koko perheelle. Verkkokaupasta löydät myös kokkaamiseen suunnitellun Gastro Packin, joka sisältää reseptivihkon sekä raaka-aineet niin maukkaisiin leivonnaisiin kuin kulinaristisiin yllätyksiin!