Kaipaatko uutta tvistiä laskiaispulliin? Ota testiin kuohkeat ja ihanan lakritsiset pullavohvelit! Voit valmistaa taikinan itse tai oikaista taikinan valmistuksessa ostamalla sen kaupan pakastealtaasta. Lisää tällöin lakritsipalat sulaneeseen taikinaan.
Ainekset (8 annosta)
Pullataikina:
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
1 dl Kouvolan Lakritsin lakritsipaloja
100 g voita tai margariinia
Lisäksi:
Kouvolan Lakritsin lakritsikastike tai lakritsi-kinuskikastike
Kouvolan Lakritsin lakritsipaloja
Ohje
- Valmista pullataikina.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
-
Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma, suola ja vehnäjauhot.
- Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini ja paloitellut lakritsipalat.
- Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia.
- Vaivaa taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen ja jaa tasakokoisiin paloihin.
- Pyöritä pikkupulliksi ja anna kohota liinan alla vielä noin 15 minuuttia.
- Kaulitse pullat ohuehkoiksi ja paista kuumassa vohveliraudassa.
- Tarjoa seuraksi Kouvolan Lakritsin lakritsikastiketta tai lakritsi-kinuskikastiketta sekä lakritsipaloja.
Reseptin laatinut: Hellapoliisi
Kouvolan Lakritsin makea verkkokauppa
Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta tilaat kätevästi lakritsit ja muut oheistuotteet koko perheelle.