Juhlakausi on täällä! Pienet suupalat ovat parasta juhlatarjottavaa, sillä kun tarjottavaa on reilusti, on mukava päästä maistamaan useaa sorttia. Tuulihatut ovat myös siitä helppoa juhlatarjottavaa, että voit valmistaa niitä pakastimeen jo hyvissä ajoin ja täyttää muutama tunti ennen tarjoilua. Samettisen pehmeä Kouvolan Lakritsi Lakritsilevite vie täytteenä kielen mennessään!
Ainekset (30–40 annosta)
1 ½ dl vettä
75 g voita TAI 75 g margariinia (vaihtoehto)
1 ¾ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
Täyte
1 prk Kouvolan Lakritsi Lakritsilevitettä
Ohje
- Laita vesi kattilaan ja lisää joukkoon voi tai margariini.
- Laita kattila liedelle ja anna sulaa koko ajan sekoittaen.
- Lisää vehnäjauhot yhdellä kertaa ja sekoita kovalla lämmöllä puuhaarukalla, kunnes seoksesta muodostuu pallo. Sammuta levy ja nosta kattila sivuun, jäähdytä hetki.
- Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
- Laita seos pursotinpussiin ja pursota pieniä tasakokoisia nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Halkaise tuulihattuihin pieni viilto ja pursota lakritsilevitettä sisään.
- Laita tuulihatut tarjoiluvadille ja valuta halutessasi pinnalle Kouvolan Lakritsi kastikkeita.
- Tarjoa lakritsituulihatut sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Reseptin laatinut: Hellapoliisi