Pidätkö marengista? Oletko jo kokeillut valmistaa marenkeja mikroaaltouunissa? Mikromarengit ovat nopeatekoisia ja saat niistä todella rapeita vain muutamassa minuutissa. Ihana lakritseilla ja lakritsijauheella höystetty marenkimalja on mainio tarjottava moneen tilaisuuteen!
Valmistus
Aktiivinen valmistusaika 15 min
Kokonaisvalmistusaika 15 min
Ainekset (2–4 annosta)
Mikromarengit
1 kananmunanvalkuainen
4–5 dl tomusokeria
Lisäksi
2 dl vispikermaa tai kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g vadelmia
200 g Kouvolan Lakritsin lakritsipaloja
Kouvolan Lakritsin lakritsijauhetta maun mukaan
2 dl Kouvolan Lakritsin lakritsikastiketta tai lakritsi-kinuskikastiketta
Ohje
- Laita kananmunanvalkuainen kulhoon ja mittaa joukkoon tomusokeri. Sekoita ensin lusikalla ja muotoile sitten käsin.
- Jaa seos muutamaan osaan ja pyöritä pikkusormen paksuisiksi tangoiksi ja jaa pieniin nokareisiin.
- Laita mikroaaltouunin lautaselle leivinpaperi. Tarkasta että lautanen mahtuu pyörimään mikroaaltouunissa esteettä.
- Laita marenkitaikinanokareita leivinpaperin päälle ja jätä reilusti kohoamisvaraa.
- Kypsennä täysteholla 1–2 minuuttia, kunnes marengit ovat rapeita.
- Vaahdota vispikerma tai kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Laita marengit, kuohukerma, vadelmat ja lakritsipalat kerroksittain annosmaljoihin tai isoon kulhoon ja ripottele pinnalle hieman lakritsijauhetta.
- Valuta joukkoon lakritsikastiketta tai lakritsi-kinuskikastiketta ja tarjoa!
Reseptin laatinut: Hellapoliisi
Kouvolan Lakritsin makea verkkokauppa
Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta tilaat kätevästi lakritsit ja muut oheistuotteet koko perheelle.