Kouvolan Lakritsi on tuonut markkinoille samettisen pehmeän lakritsilevitteen, joka sopii sellaisenaan herkutteluun, mutta maistuu ihanalta myös erilaisten leivonnaisten täytteenä.
Lakritsi-laskiaispullat
(20 kpl)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
(1 kananmuna)
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
14-16 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita tai margariinia
Pinnalle:
1 kananmuna
n. 1 dl raesokeria
Täyte:
1-2 prk Kouvolan Lakritsi Lakritsilevitettä
5 dl vispikermaa
¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Mittaa kädenlämpöinen maito leivontakulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Lisää (kananmuna), sokeri ja kardemumma. Sekoita.
Lisää vehnäjauhot vaivaten ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi.
Jaa tasakokoisiin paloihin ja pyöritä pikkupulliksi. Anna kohota liinan alla.
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia. Jäähdytä.
Leikkaa pullista kannet ja nosta sivuun. Lusikoi tai pursota pullan keskelle lakritsilevitettä.
Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota lakritsilevitteen ympärille ja nosta pullan kansi päälle.
Tarjoa!
Reseptin laatinut: Hellapoliisi