Siirry pääsisältöön

Lakritsi-rahkapulla | Kouvolan Lakritsi

Lakritsi-rahkapulla | Kouvolan Lakritsi

Keväällä herkutellaan tietysti rahkapullilla tai rahkapiiraalla. Tällä ohjeella voit valmistaa kumman tahansa! Mikäli taikinan teko kuulostaa liian aikaa vievältä, onnistuu resepti myös valmispullataikinalla.

 

Ainekset (16 pullaa)

Rahkapullat

2 ½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 dl sokeria

1 tl kardemummaa

1 kananmuna (vapaaehtoinen)

7-8 dl vehnäjauhoja

75-100 g voita TAI

75-100 g margariinia (vaihtoehto)

 

Täyte

1 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta

300 g maitorahkaa

¾ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl limen mehua TAI

limen kuoriraastetta (vaihtoehto)

 

Voiteluun

kananmuna

 

Koristeluun

paistonkestäviä koristerakeita

 

Ohje

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva.
  • Lisää sokeri, kardemumma ja halutessasi kananmuna. Sekoita.
  • Lisää jauhot vaivaten ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
  • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
  • Vaivaa taikina ja pyöritä tangoksi.
  • Jaa yhtä suuriin paloihin ja pyöritä pikkupulliksi.
  • Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Muista jättää kohoamisvaraa.
  • Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 15-20 minuuttia.
  • Paina juomalasilla pullien keskelle kolo.
  • Valuta jokaiseen noin 1 tl lakritsikastiketta.
  • Sekoita maitorahkan joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja limenmehu- tai kuoriraaste.
  • Jaa rahkatäyte koloihin ja voitele pullien reunat kananmunalla.
  • Ripottele halutessasi reunoille paistonkestäviä koristerakeita.
  • Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia.
Jäähdytä ja herkuttele!

Reseptin laatinut: Hellapoliisi

Jatka lukemista

Appelsiini-lakritsikakku | Kouvolan Lakritsi

Appelsiini-lakritsikakku | Kouvolan Lakritsi

Lakritsinen Crème Brûlée | Kouvolan Lakritsi

Lakritsinen Crème Brûlée | Kouvolan Lakritsi

Lakritsituulihatut | Kouvolan Lakritsi

Lakritsituulihatut | Kouvolan Lakritsi