Rakkaudesta Kouvolaan – Aleksanteri Hakaniemi

Rakkaudesta Kouvolaan – Aleksanteri Hakaniemi

”Sitä vähemmän ahdistaa, mitä lähempänä Kouvolaa”, laulaa Aleksanteri Hakaniemi uuden Kouvola-nimisen albuminsa nimikkobiisissä Kouvola. Kotiseuturakkaudesta syntyneen albumin tekijän kotiseutuikävää lievittääksemme päätimme kutsua miehen päiväksi kylään Kouvolan Lakritsin tehtaalle.

Alunperin Kouvolasta kotoisin olevan 25-vuotiaan laulajan ja muusikon mielestä vanhassa kotikaupungissa on hienoa, että siinä yhdistyvät ison ja pienen kaupungin parhaat puolet. Lisäksi Kouvola on opettanut sisukkuutta:

– Täällä on mahdollista kouluttautua ja työllistyä. Yrittää ja kasvaa. Ottaa kaupunki haltuun. Samalla Kouvolassa on luontoa, rauhaa ja omaa tilaa. Lisäksi Kouvola on sijainnillisesti hyvällä paikalla ja Helsinkiin pääsee tarvittaessa nopeasti. Itselle kuitenkin parasta, mitä Kouvola on antanut, on taistelutahto oman jutun eteen. Mitään ei ole saanut helposti, mutta kun paikkansa sinetöi, sitä arvostetaan. En olisi tässä ilman Kouvolaa.

Myös mustat makeiset ovat olleet iso osa Aleksanterin elämää lapsesta saakka niin koripallokentillä kuin koulunpenkille. Niinpä Aleksanteri otti ilolla kutsun vastaan ja astui päiväksi keskelle oman elämänsä Jali ja suklaatehdas -tarinaa:

– Mulle Kouvolan Lakritsi on merkinnyt aina palkintoa. Palkintoa hienosti tehdystä työstä. Lapsuudessa palkinnon saattoi saada koripalloturnauksessa hyvin pelatusta pelistä tai lomien alun kunniaksi koulusta. Kuulostaa kliseiseltä, mutta vielä tänäkin päivänä syödessä Kouvolan Lakua palaan näihin tunnelmiin!

Kouvolan Lakritsin tehdasvierailun aikana Aleksanteri pääsi tutustumaan lakritsin valmistukseen alusta loppuun toimitusjohtaja Timo Nisulan opastuksella. Lakritsin teossa muusikon yllätti, kuinka suuri osa valmistamisesta on käsityötä:

– Tosi paljon tehdään käsin rakkaudella, tunteella ja sydämellä. Ja se välittyy. Erityisesti mieleen jäi syy lakujen tuoreuteen, jota olen aina miettinyt. Syy oli luonnollinen: lakua ei kuukausiksi varastoida, vaan ne lähtevät tuoreena kauppaan ja ääntä kohti. Lisäksi uutena tietona tuli vientipuoli. En tiennyt, että Kouvolan Lakritsi on globaali! Se on hienoa!

Lakritsin tuoksuisen päivän aikana Aleksanteri sai kunnon tietopaketin yrityksen toiminnasta sekä näki, miten lakritsi syntyy. Lisäksi hän pääsi valmistamaan myös legendaarisia lakupiippuja:

– Oli hauska päästä kokeilemaan klassikon tekoa! Kyllä siinä ammattilaisen tekemässä versiossa hieman parempi ryhti oli, mutta ylipäätään käsityön määrä yllätti positiivisesti.

Päivän päätteeksi Kouvolan Lakritsin henkilökunta pääsi vielä nauttimaan Aleksanterin intiimistä keikasta.

– Vierailusta jäi hyvät tunnelmat kaikin puolin! Olen kävellyt tehtaan ohi monesti ja miettinyt, että miltähän se kaikki näyttää ja nyt tiedän. Sain kattavan infon kulisseista ja yrityksen kasvusta sekä pääsin näkemään konkreettisesti kaikki työvaiheet. Hyvä maku jäi suuhun myös tehtaalta saatujen tuliaisten muodossa, Aleksanteri summaa.

Takaisin blogiin

Maailman makein verkkokauppa

Tilaa uunituoreet lakritsit ja muut herkut näppärästi verkkokaupasta!