Gubbe x Kouvolan Lakritsi

Gubbe x Kouvolan Lakritsi

Gubbe x Kouvolan Lakritsi

Gubben mukaan Suomessa on 300 000 yksinäistä vanhusta ja 66 000 syrjäytymisvaarassa olevaa nuorta. Me Kouvolan Lakritsilla halusimme lähteä taklaamaan tätä ongelmaa yhdessä Gubben kanssa.

Mikä ihmeen Gubbe?

Gubbessa vanhempi henkilö saa nuoresta seuraa ja nuori itselleen palkallista sekä merkityksellistä työtä. He viettävät vuoden ajan yhdessä kaksi tuntia viikossa. Yhteinen aika voi kulua esimerkiksi kahvitellen, ulkoillen tai vaikkapa pelejä pelaten – tämän he päättävät yhdessä. 

Mukana olevat yritykset puolestaan saavat kuukausittain kuulla kuulumisia, miten Gubben ja oman kummivanhuksen tapaamiset ovat menneet ja mitä yhdessä on puuhattu.

Esittelyssä Unna-gubbe ja Saima

Kummivanhus: 96-vuotias kotona asuva Saimi (kutsumanimi Saima) Joensuusta

Gubbe: 17-vuotias lukiota käyvä Unna Joensuusta

Saima sekä Unna-gubbe ovat päässeet aloittamaan tutustumisen toisiinsa elokuussa 2021. Ensimmäisillä tapaamisilla he kävivät läpi, mitä kaikkea voivatkaan tehdä yhdessä, ja miten Unna-gubbesta voisi olla suurin apu Saimalle. Saima näytti Unna-gubbelle mm. valokuvia nuoruudestaan ja kävi läpi elämäänsä. Unna-gubbe kuunteli mielenkiinnolla ja aika käynneillä lensit siivillä, kun juteltavaa oli niin paljon. Molemmilla oli pientä alkujännitystä, mutta se kuuluu aina asiaan uusiin ystäviin tutustuessa!

Unna-gubben ja Saiman yhteistä matkaa seurataan kuukausittain Lakun somekanavissa. 

Lue lisää Gubbe-kummiudesta

Back to blog

The world's sweetest online shop

Order freshly-made liquorice and other treats easily from our online shop!