Maailman paras jo toista vuotta putkeen

Maailman paras jo toista vuotta putkeen

Brittiläinen LUXLife-aikakauslehti valitsi Food & Drinks Awards -kategoriassa Kouvolan Lakritsin parhaaksi lakritsin valmistajaksi jo toisena vuotena peräkkäin. Maailman parhaan lakritsin valmistajan tittelit ovat nyt lakutehtaan hallussa vuosilta 2020 ja 2021. 

LUXLife-aikakauslehden kilpailussa kategorioiden voittajat valitsee puolueeton sisäinen paneeli, johon kuuluu jäseniä niin liike-elämän, talouden, politiikan, median kuin opetuksen piiristä. Paneeli kerää tietoja useista julkisesti lähteistä ja pohjaa lopullisen arvionsa mm. yrityksen liiketoiminnan pitkäikäisyyteen, liiketoiminnan kasvuun sekä merkittäviin innovaatioihin ja yrityksen saamaan palautteeseen. Lakutehtailija Timo Nisulan mukaan raadin valinta parhaaksi lakritsin valmistajaksi toista vuotta putkeen tuntuu luonnollisesti hienolta:

Tosi hyvältähän se tuntuu, että ulkomailla arvostetaan meidän suomalaista ja kouvolalaista lakritsia. Uskon, että Kouvolan Lakritsin menestyksen reseptinä tässä kilpailussa sekä ihan ylipäätäänkin on erinomainen tuote, alan parhaat tekijät sekä kova ja määrätietoinen työ.

Huomioiduksi tuleminen kansainvälisessä kilpailussa on hienoa myös siksi, että Kouvolan Lakritsin kasvutavoitteet ovat nimenomaan viennissä, jota toinen koronavuosi on hieman rokottanut. Vaikka vienti ei viime vuonna ollut aivan omalle tasollaan, uusia aluevaltauksia tehtiin mm. Ruotsissa ja vientimaiden joukkoon liittyivät mukaan Sveitsi sekä Norja. Alustavat sopimukset kirjailtiin myös Japaniin ja Englantiin. Viennin pienestä notkahduksesta huolimatta viime vuosi oli kokonaisuutena Lakulle menestyksekäs ja vuonna 2022 on tarkoitus lyödä lisää pökköä pesään:

Vuonna 2021 onnistuimme kasvattamaan liikevaihtoamme peräti 28 prosenttia, johon voi olla todella tyytyväinen. Alkaneena vuonna pystymme vastaamaan kovaan lakritsin kysyntään entistä paremmin, kun avaamme kokonaan uuden tehtaan Kouvolaan. Tehdas mahdollistaa meille aivan uuden tuotantovolyymin, kertoo Nisula.

Lue Kouvolan Lakritsin viimevuotinen Food and Drink Awards -juttu täältä.

Back to blog

The world's sweetest online shop

Order freshly-made liquorice and other treats easily from our online shop!