Viilenevät päivät, tuore kahvi ja lämmin pulla. Mikäs sen parempaa?
Kun sujautatkin voin sijaan väliin ihanaa Kouvolan Lakritsin Lakritsilevitettä, on lopputulos suussa sulavaa. Kokeile vaikka! Lakritsilevitettä löydät hyvin varustelluista marketeista ja Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta.
Lakritsi-bostonkakku
12-14 annosta:- 2½ dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 7-8 dl vehnäjauhoja
- 75 g sulatettua voita
- 1 -2 prk Kouvolan Lakritsi Lakritsilevitettä
- 1 kananmuna
- raesokeria
- Kouvolan Lakritsi Lakritsi- TAI Lakritsi-kinuskikastiketta
- Kouvolan Lakritsi Lakritsipaloja
Laita kädenlämpöinen maito kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi.
Ripottele pinnalle ripaus jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi.
Levitä pinnalle Kouvolan Lakritsi Lakritsilevitettä. Käännä tiukahkolle rullalle ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.
Laita pullat leikkauspinta ylöspäin vuokaan vieretysten ja anna kohota noin puoli tuntia. Voitele pinta rikotulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista bostonkakkua 200 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes pinta on kauniin värinen ja pullat ovat kohonneet.
Irrota vuoan reunat ja laita bostonkakku tarjoiluvadille. Valuta pinnalle Lakritsi- tai Lakritsi-kinuskikastiketta ja koristele lakritsipaloilla.
Tarjoa!
Reseptin laatinut: Hellapoliisi