Keväällä herkutellaan tietysti rahkapullilla tai rahkapiiraalla. Tällä ohjeella voit valmistaa kumman tahansa! Mikäli taikinan teko kuulostaa liian aikaa vievältä, onnistuu resepti myös valmispullataikinalla.
Ainekset (16 pullaa)
Rahkapullat
2 ½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 kananmuna (vapaaehtoinen)
7-8 dl vehnäjauhoja
75-100 g voita TAI
75-100 g margariinia (vaihtoehto)
Täyte
1 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta
300 g maitorahkaa
¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl limen mehua TAI
limen kuoriraastetta (vaihtoehto)
Voiteluun
kananmuna
Koristeluun
paistonkestäviä koristerakeita
Ohje
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon tuorehiiva.
- Lisää sokeri, kardemumma ja halutessasi kananmuna. Sekoita.
- Lisää jauhot vaivaten ja vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
- Vaivaa taikina ja pyöritä tangoksi.
- Jaa yhtä suuriin paloihin ja pyöritä pikkupulliksi.
- Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Muista jättää kohoamisvaraa.
- Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 15-20 minuuttia.
- Paina juomalasilla pullien keskelle kolo.
- Valuta jokaiseen noin 1 tl lakritsikastiketta.
- Sekoita maitorahkan joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja limenmehu- tai kuoriraaste.
- Jaa rahkatäyte koloihin ja voitele pullien reunat kananmunalla.
- Ripottele halutessasi reunoille paistonkestäviä koristerakeita.
- Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia.
Reseptin laatinut: Hellapoliisi