Laku-riisipiirakat
20 kpl
Lakritsiriisipuuro:
- 2 dl vettä
- 2 dl puuroriisiä
- 1 l maitoa
- 1 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta
- 2 dl vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 rkl rypsiöljyä
- 25 g voita
- 2 dl maitoa
- 40 kpl elintarvikesilmiä
- lime- tai sitruunatahnaa
Aloita riisipuurosta. Mittaa vesi ja riisi kattilaan ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes riisipuuro on kypsää. Sekoita joukkoon Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta.
Valmista puuron kypsyessä piirakkataikina.
Laita vesi kulhoon ja sekoita vehnäjauhot vispilällä ja sekoita sitten ruisjauhot ja rypsiöljy. Sekoita sen verran, että taikina on tasainen. Vaivaa taikinasta tasapaksu tanko ja jaa tasakokoisiin paloihin.
Pyöritä pieniksi palloiksi ja laita muovikelmun alle. Ota muutama pallo kerrallaan ja ripottele pöydälle ruisjauhoja. Kaulitse piirakkapulikalla soikeita ohuita kiekkoja. Levitä lakritsiriisipuuro pinnalle lähes reunoja myöten ja rypytä ylhäältä alaspäin riisipiirakoiksi. Paista jauhotetulla uunipellillä 250 asteessa 12-15 minuuttia.
Sulata voi ja lisää joukkoon maito tai vesi. Kastele piirakat liemessä tai voitele pullasudilla. Älä laita piirakoita päällekkäin. Laita kunkin piirakan päälle kaksi elintarvikesilmää.
Tarjoa seuraksi lime- tai sitruunatahnaa.
Reseptin laatinut: Hellapoliisi