Äitienpäivä lähestyy! Pitääkö äiti lakuista? Entä kakuista? Leivo ihana lakutäytekakku, joka saa herkullisen tvistin uudesta Arctic Blue Laku -likööristä. Kuumentaessasi alkoholi palaa pois, joten voit tarjota kakkua myös lapsille!
Ainekset (12 annosta)
Kakkupohja:
4 isoa kananmuna
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
nokare voita tai rypsiöljyä
1 dl korppujauhoja
Kostutus:
2 dl maustettua kivennäisvettä, sitruunalimonadia tai vaaleaa mehua
Täyte:
400 g mansikkahilloa
+
7 liivatelehteä + vettä
5 dl vispikermaa
400 g appelsiinituorejuustoa tai muuta maustettua makeaa tuorejuustoa
(1/2 appelsiinin raastettua kuorta)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2–3 rkl Kouvolan Lakritsin lakritsijauhetta
1 dl Arctic Blue Laku -likööriä
Koristeluun:
2 ½ dl vispikermaa tai kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g Kouvolan Lakritsin lakritsipaloja
Muutama tuore mansikka
Kouvolan Lakritsin lakritsijauhetta
(appelsiinin kuoriraastetta)
Ohje
Valmista kakkupohja:
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan.
- Paista kakkua 150–175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
- Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan vaakatasossa.
- Kostuta pohjat kasausvaiheessa kivennäisvedellä, sitruunalimonadilla tai vaalealla mehulla.
Valmista täyte:
- Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto (ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta), sokeri, vaniljasokeri ja lakritsijauhe.
- Tarkista maku.
- Kuumenna Arctic Blue Laku -likööri mikroaaltouunissa noin minuutin ajan kiehumispisteeseen.
- Purista joukkoon vedessä pehmenneet liivatelehdet ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
- Kaada seos täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kokoa kakku:
- Vuoraa paistovuoka kahdella kelmun palasella tai pohja leivinpaperilla.
- Laita vuokaan takaisin kakun kansiosa ylösalaisin, kostuta ja kaada puolet täytteestä vuokaan.
- Toista ja laita lopuksi pinnalle kakun pohjaosa ylösalaisin. Kostuta.
- Suojaa kakku kelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille.
- Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Laita kerma kakun pinnalle keoksi ja laita päälle lakupaloja, mansikoita ja lakritsijauhetta. Raasta pinnalle halutessasi appelsiinin kuoriraastetta.
- Tarjoa!
Reseptin laatinut Hellapoliisi.