Kouvolan Lakritsin valikoimista löytyy ihastuttava pehmeä tervamakeinen, josta voit valmistaa myös mainion kahvikakun. Leikkaa makeiset veitsellä tai saksilla pieniksi paloiksi ja laita joko koko kakkutaikinaan tai tee tervaraita tiikerikakun tavoin. Kakkuun saat kivaa väriä laittamalla joukkoon myös Kouvolan Lakritsin lakritsikastiketta!
Valmistus
Aktiivinen valmistusaika 10 minuuttia
Kokonaisvalmistusaika 60–70 min
Ainekset (16 annosta)
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl Kouvolan Lakritsin lakritsikastiketta
150 g Kouvolan Lakritsin tervanmakuinen lakumakeinen
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa vain sen verran, että taikina on tasainen.
- Ota erilliseen kulhoon 1/3 taikinasta ja sekoita siihen lakritsikastike.
- Leikkaa tervanmakuiset lakumakeiset pieniksi paloiksi ja sekoita pienemmän taikinamäärän joukkoon makeiset.
- Laita taikinat kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun noin 1,5 litran vetoiseen kahvikakkuvuokaan ja vedä haarukalla tai veitsellä kuvioita ylös alas.
- Paista 150–175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50–60 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki, kumoa ja leikkaa paloiksi.
Reseptin laatinut: Hellapoliisi
Kouvolan Lakritsin makea verkkokauppa
Kouvolan Lakritsin verkkokaupasta tilaat kätevästi lakritsit ja muut oheistuotteet koko perheelle.